Steampunk?!?!

Wij willen onze bruiloft graag in stijl vieren. Steampunk stijl wel te verstaan. En daar hebben we jullie hulp bij nodig :-) Ik zou het heel leuk vinden als onze gasten een steampunkuitstraling hebben.

Steampunk is een kledingstijl die geinspireerd is door een subgenre van sciencefiction (klik hier voor meer informatie). Stel je een wereld voor waar in ze zo rond de Victoriaanse tijd veel krachtiger en geavanceerdere machines hadden, gebasseerd op stoom en mechanisch, computers die op tandwielen lopen en zeppelins die naar Mars vliegen.

Een steampunk outfit kan formeel zijn, een lange jurk voor een dame, compleet met hoed, korset en bustle voor dames of een driedelig pak voor de heren. Beiden voorzien assecoires die het mechanische element benadrukken, tandwielen, goggles, sleutels en onderdelen van klokken.

Bevalt het formele je niet zo, kan je ook gaan als bemanningslid van een luchtschip, of wellicht zelfs als zeppelinpiraat. Wil je graag sexy en bloot kan je als burlesque danseres gaan uit een variete theater.

Om het iedereen wat makkelijker te maken heb ik een aantal foto's verzameld. BTW vergeet vooral niet de foto's groter te maken door er op te klikken en vervolgens er met de muis overheen te gaan. De tekst die verschijnt is een link naar de site waar ik de foto vandaan heb geplukt. Vaak staat daar nog meer informatie of foto's.

Print deze pagina |